Nyheter

En honkatt som hållit till vid ett uthus blev ihjälbiten av en jakthund. Det visade sig att hon hade en kull ganska små kattungar och man bad om hjälp. Som tur var höll dem till i en smörjgrop, så man kunde ganska enkelt ”stänga in” dem. En liten skrajsen skara finns nu hos oss. 

En blyg katt som fångats in på ett ställe där vi var förra året, vi tog det som en hankatt och han skulle kastreras kommande måndag, men fredagen innan visade det sig att det inte var en hankatt,  för hon hade blivit mamma. 

En mycket social och kelig honkatt finns hos oss, efter att upphittaren försökt hitta ägare utan att lyckas. 

En honkatt hade lagt sina tre småtroll i ett uthus hos en kvinna. Arbete har lagts ner på att hitta ägare men ingen vill kännas vid henne. Hon är nu infångad med sina tre ungar och finns hos oss.

I mitten på maj hjälpte vi en privat person som hade fått för många katter. Ena katten var en högdräktig hona som här födde sin kull, 3 ungar kom ena dagen, ett dygn senare hade hon fått ytterligare 4 ungar, där ena ungen tyvärr inte klarade sig. Hon hade sex småtroll att ta hand om. Efter en vecka fick hon en bröstböld som krävde åtgärd och antibiotika, som gjorde att hon inte kunde dia ungarna (antibiotikan kunde skada skelettet på de små). Så hela midsommarhelgen och framåt har vi handmatat dessa sex små och hjälpt mammakatt enligt veterinärens ordination, men denna katthona har inte varit lätt då hon hela tiden haft egna åsikter. Nu äntligen äter ungarna själva och förstår vad lådan är till för. Mammakatt är läkt.

Lämna ett svar