Här presenterar vi de katter som är redo för egna hem, där det klart framgår om någon katt behöver extra mycket kärlek för att bli tryggis.

Vuxna katter kommer kastrerade, vaccinerade, ID-märkta med chip samt avmaskade.

Vi tar från 2000 kr för en vuxen katt, 3500 kr för två.

Kattungarna kommer vid flytt vara vaccinerade två gånger mot kattpest och kattsnuva, ID-märkta med ett chip samt kastrerade. Priset är från 3000 kr

Vid intresse av att köpa/adoptera katt från oss skicka ett mail till Lena Sundström med information om vart du bor (adress), vad du heter (för- och efternamn), hur katten kommer få det hos dig/er, om det finns andra djur i familjen, med mera. Även om ni tänkt en innekatt eller katt som har möjlighet att gå ut. Anonyma mail kommer inte att besvaras.


Katter som är redo för egna hem eller snart kommer bli

 • Mammakatt Gördis med ungarna Gösta, Hilda och Hulda

  Denna kattfamilj bodde med alldeles för många katter och kom därför till oss. Kattungarna födda april/maj. Flickorna är sociala och keliga, medan lille Gösta är lite mer avvaktande. Gösta, Hilda och Hulda söker hem med en snäll kattkompis eller med ett syskon. Är vid flytt vaccinerade x 2 mot kattpest och kattsnuva, id-märkta med ett chip, besiktade och kastrerade.

  Gördis
  Gösta
  Hilda och Hulda
 • Stig och Svenne

  Stig och Svenne är kattungar födda av icke tam mammakatt och som levt ute, men blivit matade. Dem är födda någon gång senvåren/sommaren 2020. Dem är vana vid människor som varit snälla och gett dem mat, men inte så mycket i övrigt. Har här visat ett stort intresse för mat. Magarna var inte i bästa skick, men dem börjar komma i ordning så smått. Söker ett gemsamt, lugnt hem eller varsitt lugnt hem med en snäll, social kompis. Hemmet ska vara beredd på att ge kissen den tid, tålamod och kärlek den behöver för att bli en tryggis. Är vid flytt kastrerade, vaccinerade, id-märkta och avmaskade.

  Stig
  Svenne
 • Kimsan och Kenzo

  Födda ute av icke tam mammakatt. Kommer från samma ställe som Svenne och Stig. Dessa två har fått vara inne, vilket självklart märks på dem. Även om dem är rädda så är dem keliga och sociala när dem väl känner dig. Kenzo är semilånghårig och har extratår på framtassarna, medan Kimsan är korthårig med normalt antal tår. Söker ett gemensamt hem eller ett hem med en snäll kattkompis, där man är villig att ge kissen tålamod, massor av kärlek och tid. Tjejerna är kastrerade, vaccinerade, idmärkta och avmaskade.

  Kimsan
  Kenzo
 • Pricken

  Pricken är en social och kelig kille som gärna tar för sig av livet. Han kommer till oss som en omplacering. Han är troligen född sen vår/tidig sommar 2020 . Han söker ett lantligt hem där han har möjlighet att få gå ut och in som han vill. Är kastrerad, id-märkt, vaccinerad och avmaskad.

  Pricken
 • Nisse och Nancy

  Nisse och Nancy är katt nummer 50 och 51 på ett ställe där vi började fånga katter sommaren  2020. Hade då ingen aning om att det rörde sig om ett 50-talet katter, men ett halvår senare är vi äntligen klara. Nisse och Nancy var nyfödda kattungar då en honkatt tog fram dem och mannen som bodde där kunde ta in dem små. Mammakatt är skygg och ungarna har tyvärr inte hanterats av mannen, vilket förstås märks då kattungarna nu i mars 2021 är cirka halvåret gamla. Vi hade gärna tagit emot dessa kattungarna tidigare, men vi fick inte då mannen skulle behålla dem. Nu skulle vi hjälpa mannen att se till att dessa två sista katter i kolonin blev kastrerade och tog hem dem, då tyckte han det blev lugnt och skönt hemma så vi kunde få behålla dem. 

  Nancy tycker om försiktigt kel, vilket Nisse helst avstår från. Det är två fina kissar som nu behöver extra mycket tålamod och kärlek för att bli tryggisar. Ett hem men en snäll, omhändertagande riktigt social katt vore idealet. Båda är nu kastrerade, vaccinerade x 2, id-märkta och avmaskade.

  Nisse
  Nancy
 • Oskar

  Oskar lämnades in för avlivning då en mycket gammal husse hade svårt att orka med Oskars krav att få gå ut stup i ett nattetid. Husse trodde att han kanske hade något kisseri-problem. Oskar har då han kommer hit en urinvängsinfektion som han behandlas för. Han har även kristaller vilket fortsättningsvis gör att han behöver specialfoder. Av den anledningen är Oskar inte redo för eget hem förrän han mår bra igen. Oskar är född 2010 och idag en stor kille på 6,5 kg. Han är trevlig och social. Oskar söker så småningom ett lantligt hem där ha kommer kunna gå ut och in som han vill. 

  Är vid flytt kastrerad, vaccinerad, idmärkt och avmaskad.

  Oskar
 • Brisa och Månskära


  Dessa två kattungar blev matade strax utanför Östervåla vid ett stall. De fångas in i fälla, är ej hanterade av människohand. Troligen födda någon gång under sommaren 2020. Kommer behöva extra mycket tålamod och kärlek för att bli trygga kissar. Brisa börjar komma lite och är mycket nyfiken, medan Månskära har en bit kvar än. 

  Är vid flytt vaccinerade mot kattpest och kattsnuva, id-märkta och kastrerade samt avmaskade.

  Söker ett hem med en snäll kattkompis.

 • Vilda Sr och Saga Sr

  Vilda och Saga kommer till oss julveckan då deras husse gick bort efter en tids sjukdom. Vilda är cirka 15 år gammal, hon bara dök upp hos husse och blev kvar där. Saga är 10 år och väldigt tajt med Vilda. Båda damerna är sociala och trevliga. Har nu träffat veterinären och det visade sig att Vilda SR har förhöjt sköldkörtelvärde och kommer få behandling. När detta sköldkörtelvärde blivit stabilt börjar det bli dags att träffa tandläkaren.

 • Mammakatt Fresia

  Ung honkatt som kommer till oss med sina två små, som nu har flyttat.

  Fresia är en väldigt söt, osäker tjej som kommer behöva tid för att lita på oss tvåbenta.

  Är vid flytt kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.

  Fresia