Här presenterar vi de katter som är redo för egna hem, där det klart framgår om någon katt behöver extra mycket kärlek för att bli tryggis.

Vuxna katter kommer kastrerade, vaccinerade, ID-märkta med chip samt avmaskade.

Vi tar från 2000 kr för en vuxen katt, 3500 kr för två.

Kattungarna kommer vid flytt vara vaccinerade två gånger mot kattpest och kattsnuva, ID-märkta med ett chip samt kastrerade. Priset är från 3000 kr

Vid intresse av att köpa/adoptera katt från oss skicka ett mail till Lena Sundström med information om vart du bor (adress), vad du heter (för- och efternamn), hur katten kommer få det hos dig/er, om det finns andra djur i familjen, med mera. Även om ni tänkt en innekatt eller katt som har möjlighet att gå ut. Anonyma mail kommer inte att besvaras.


Katter som är redo för egna hem eller snart kommer bli

 • Ulva

  Ulva kom till oss i vintras då en snäll person reagerade på att hon sett henne dryga månaden letat mat i soptunnor. Man trodde hon var dräktig, men tack och lov är hon bara en lite rund tjej. Hon är en snäll tjej som vi tror gärna vill bo som ensamkatt och på ett lantligt ställe där hon kommer få gå ut. Hon är nu kastrerad, vaccinerad och id-märkt. 

  Ulva
 • Mimmi

  Mimmi kommer tillbaka till oss då matte flyttat till ett demensboende där hon inte får ta med sig katten. Mimmi flyttade 2008 som kattunge. Hon är en trevlig tjej, men kan vara lite försiktigt i början. Mimmi söker ett lugnt hem. Är kastrerad, vaccinerad, idmärkt och avmaskad.

  Mimmi
 • Rutger

  Ej bokningsbar.

  Rutger blev inlämnad till Ultuna djursjukhus då han blockhalt på ena bakbenet. Då vi har en ledig plats här dagen efter är upphittaren snäll och öppnar upp sin toalett över natten till Rutger, fast hon har två egna katter. När den katt som är tingad flyttat och buren är städad får Rutger flytta in, hitkörd av upphittaren. STORT TACK för din hjälp! Väl här så verkar hans onda ben ha försvunnit, däremot vid kastrering finner veterinären 3 avbrutna ”kanintänder” vilket kan ge honom stora besvär. Han får tid för operation,  där han tyvärr när tredje tanden nästan är ute får svårt att andas. Han får snabbt hjälp och återhämtar sig. I efterförloppet vill det inte läka i munnen och han behöver hjälp igen. Nu äntligen har det hela börjat vända, han börjar se riktigt fin ut i munnen och börjar nu äta bra igen. Han har under hela tiden varit en otroligt snäll katt att hantera. Ej bokningsbar i nuläget.

  Rutger
 • Stor-Peppe

  Äldre hankatt som levt ute i många år, fått mat och bott i en jordkällare. När vi blir kontaktade är det vinter, Stor-Peppe som är långhårig har tappat pälsen på ena bakbenet/skinkan och har sår som varar. Han fångas in och kommer hit. Visar sig ha tiotalet bölder som spolas och behandlas med antibiotika. Han lejonrakas då pälsen luktar illa och är väldigt tovig. När han väl landat här är han en riktigt trevlig kille som tycker om oss tvåbenta. Är kastrerad, vaccinerad, idmärkt och avmaskad.

  Stor-Peppe
 • Pastorn

  Tingad.

  Pastorn är en hankatt som gått en längre tid runt kyrkan i Knutby och en snäll, omtänksam person fångar honom och åker till veterinären då han skakade, vinglade och inte verkade må bra, såg ut som en snöboll. Han var inte i gott skick så man gör vad man kan, dessutom är det dagen före julafton så det kommer att vara stängt. Av den anledningen kommer Pastorn hit. Han är en långhårig pälsboll som luktade illa och pälsen var ganska så tovig, varför han rakades. Slukade all mat, försökte även äta skålarna… Han är lite osäker på oss tvåbenta, men verkar helt klart vara van vid människor. Matbeteende börjar normaliseras och han tycker om kel. Mer info kommer. 

  Pastorn
 • Selma

  Selma är född 2019 och har haft ett hem där hon, av någon anledning, började kissa inne enligt husse. Det fanns även en lillmatte med i bilden men om jag förstår bodde hon inte hos husse hela tiden utan bara ibland. Husse mäktade inte med situationen utan bad om hjälp och det mynnade ut i att Selma kom till oss. Hon är en mycket försiktig tjej som i början nästan bad om ursäkt för att hon fanns till. Selma söker ett hem där bara kärlek finns och tålamod och omtanke. Selma är kastrerad, vaccinerad, idmärkt och avmaskad.

  Selma
 • Sibelius

  Ej bokningsbar.

  Sibelius är född 2020 och fick ett hem som lite äldre kattunge. Matte gått bort och Sibelius kommer därför tillbaka till oss. Han är en blyg kille som behöver få landa i lugnt och ro. Mer info kommer.

  Sibelius
 • Columbus

  Columbus är blyg kille, född 2017, som fått mat på ett ställe, där man även fångade in honom som liten, men han tog sig ut ur buren och rymde. Har sedan kommit tillbaka till maten hela tiden och vi lyckas fånga honom. Har vi tur är han sista katten på ett ställe där vi har tagit katter under ett par år. Han är en blyg kille som kommer behöva mycket kärlek och tålamod. Han är nu kastrerad, idmärkt, avmaskad och vaccinerad. Inte redo för ett eget hem än.

  Columbus
 • Mammakatt Brumma

  Brumma var dräktig när hon kom till oss och födde sin sista kull. Nu har hennes son Prinsen flyttat och Brumma är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. Från att hon legat i sitt katthus och morrat när jag kommit, så kommer hon nu fram och pratar, pratar och pratar. Hon kan nog vara försiktig för nya personer, men när hon väl känner dig så är hon en mycket roligt kisse. Vi vet inte någon exakt ålder på henne, men någonstans runt 6-7 år kan nog stämma. Brumma har levt som ladugårdskatt/utekatt och fött kull på kull. När hon nu kastrerades var hennes livmodern mycket ansträngd. Brumma mår som en drottning nu!

  Brumma
 • Elviz

  Denna hankatt observerades av några kattvänner då han var mycket tovig, full med fästing och dykt upp i ett område där han inte bodde. Ingen ägare har gett sig till känna varför vi nu söker ett hem till denna kelgris. Han är född cirka 2017 (en uppskattad ålder av veterinär). Han söker ett lantligt hem som ensamkatt, där han så småningom kan få gå ut. Han kräver pälsvård, vilket han inte riktigt uppskattar…. Är nu kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.

  Elviz
 • Birdie


  Ej bokningsbar.

  Birdie har nu återhämtat sig fint och hon är nu kastrerad, vaccinerad, idmärkt och avmaskad. Hon är fortsatt en blyg tjej som dock verkar väldigt nöjd att vara inne i värmen. Ska få lite mera tid på sig innan hon är redo för ett hem. Birdien fångades in, mycket mager, vid en golfbana där hon försökt hitta mat.

  Birdie
 • Alice

  Alice är född 1 december 2013 och flyttade från oss som kattunge. Hon kommer nu tillbaka till oss på grund av allergi. Hon söker nu ett kärleksfullt, lantligt hem som enda djuret där hon kan erbjudas utevistelse när andan faller på. Hon har funnit sig riktigt väl här och busar som en ungkatt ibland. Alice är inte riktigt flyttklar än då hon behöver träffa veterinären innan flytt för vaccination och tandgenomgång.

  Alice
 • Nala

  När Nala kom till oss kunde hon inte gå och den första bedömningen blev att hennes ena höft behövde opereras. Så kom dagen D och innan operation undersöktes hon av Börje Rembacken som fann att hon troligen fått en rejäl smäll i ryggen och att det hela berodde på nervpåverkan. Hon behövde tid och smärtstillande i början. Hon har nu varit här snart 1 år och har under den tiden utvecklats enormt. Nu kan hon springa och leka som vilken katt som helst, dock har jag inte sett att hon klättrar. Vi söker nu ett hem till Nala där hon får vara innekatt, med allt vad det innebär. Hon kan fortfarande ha en viss ”ataktiskt” gång, men även det har förbättrats avsevärt. Hon är vaccinerad, id-märkt, kastrerad och avmaskad. 

  Nala
 • Sarabi

  Sarabi är en honkatt född 2018 (åldern uppskattad av veterinären) som levt ute och fött kull på kull. Hon tycker om försiktigt kel och gos. Vi söker ett hem till henne där hon kan få en snäll kattkompis eller ha någon som är hemma mycket hos henne. Är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. 

  Sarabi
 • Yamina och Yonna

  Två kattflickor som kommer till oss från ett stall då dom blivit överflödiga. Tjejerna är födda 2020 och när dom kommer till oss visar dom verkligen hur skönt det är att komma in i värmen och få ligga på mjuka filtar. Uppskattar försiktigt kel och god mat. Söker ett hem tillsammans som innekatter. Söker ett lugnt, tålmodigt och kärleksfullt hem. Är vaccinerade, idmärkta, kastrerade och avmaskade. 

  Yonna och Yamina
 • Loke

  Loke kom till oss som omplacering. Han är född 2020. Han är kelig och go när han vill, men kan ibland visa vass tass/tand varför han söker ett kattvant hem utan barn. Pratar man lugnt med honom slutar han. Han ska vara en blandning med bengal om uppgifterna stämmer och han är klurig, den här killen. Vill bo som ensamkatt och vill även kunna gå ut i sitt nya hem när han blivit van där. 

  Loke
 • Seija, Sara och Björne

  Dessa tre busar är födda i juni 2021 och kommer från ett ställe där det var alldeles för många katter och man bad om hjälp. Det är tre kissar som kommer behöva mycket kärlek och tålamod. Dem är busiga och vill gärna ha en kattkompis i sitt nya hem. Inga små barn. Är kastrerade, vaccinerade, id-märkta och avmaskade.

  Seija
  Sara
  Björn
 • Mammakatt Snotra

  Snotra är en honkatt född cirka 2018 som lade sin kull utomhus sommaren 2021. Hon är inte helt van vid oss människor, men kan tillåta klapp då hon äter. Hon söker ett hem där det finns en snäll kattkompis eller där hon får flytta med någon av sina kompisar härifrån. Är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.

  Mammakatt Snotra