Här presenterar vi de katter som är redo för egna hem, där det klart framgår om någon katt behöver extra mycket kärlek för att bli tryggis.

Vuxna katter kommer kastrerade, vaccinerade, ID-märkta med chip samt avmaskade.

Vi tar från 2000 kr för en vuxen katt, 3500 kr för två.

Kattungarna kommer vid flytt vara vaccinerade två gånger mot kattpest och kattsnuva, ID-märkta med ett chip samt kastrerade. Priset är från 3000 kr

Vid intresse av att köpa/adoptera katt från oss skicka ett mail till Lena Sundström med information om vart du bor (adress), vad du heter (för- och efternamn), hur katten kommer få det hos dig/er, om det finns andra djur i familjen, med mera. Även om ni tänkt en innekatt eller katt som har möjlighet att gå ut. Anonyma mail kommer inte att besvaras.


Katter som är redo för egna hem eller snart kommer bli

 • Hamish, Harris och Huberth

  Dessa tre pojkar ska enligt uppgift vara söner till Sarabi. Pojkarna är födda ute och har levt som hemlösa men blivit matade. Då den man som matade dem avled bad anhöriga om hjälp. Katterna försvann, men återfanns hos en granne ett par hundra meter bort som också matade dem. Med hans hjälp gick det hela smidigt att fånga in gänget. Pojkarna har nu börjat acceptera kel men kommer kräva både tålamod och mycket kärlek för att bli tryggisar. Är kastrerade, vaccinerade, id-märkta, avmaskade och behandlade mot öronskabb. Dessa pojkar vill ha en snäll kattkompis i sitt nya hem eller flytta med en av bröderna.

 • Sarabi

  En honkatt som gått hemlös i flera år och fött kullar. Den man som tidigare matat har nu avlidit, han har tidigare år ”tagit bort” hennes kullar, men 2021 var han för sjuk och orkade troligen inte. Av den orsaken finns hennes tre äldre söner här och hennes senaste kull som föddes sommaren 2021 fick plats på Gefle katthem. Hon har slitit hårt för att klara sina ungar och är en duktig mamma, en riktig lejoninna. Hon är klappbar men försiktig. Kommer att kastreras, vacineras, id-märkas, avmaskas och behandlas mot öronskabb.

  Sarabi
 • Mandelmann

  Hankatt född cirka 2017 kommer till oss då han varit en riktig fegis vid ett stall. Han fick ständigt spö av grannens katt och nu har stallet dessutom sålts och han skulle skjutas. Han kommer från samma ställe som Yonna och Yamina. Han är en blyg kille som nu ska få landa. Vi har kastrerat, vaccinerat, id-märkt, avmaskat och behandlat mot öronskabb.

  Mandelmann
 • Yamina och Yonna

  Två kattsystrar födda sommaren 2020 som kommer till oss från ett stall. Stallet har blivit sålt och dessa två blev ”överflödiga”,  man visste inte vad man skulle göra med dem, skjutas? Av den anledning hamnar Yamina och Yonna hos oss. Det är två tjejer som kommer behöva extra mycket tålamod och kärlek, då dem är blyga kissar. Ska nu få landa och få tid på sig. Kommer att kastreras, vaccineras, idmärkas, avmaskas och behandlas mot öronskabb.

 • Maja

  Majas syster fick somna in då hon var sjuk och Maja blev ensam kvar i en lägenhet (flytt till större lägenhet och bebis på gång) och som sista utväg skulle hon avlivas. Veterinärmottagningen bad dem vända sig till oss och hon fick komma hit. Maja är född 2018 och är en försiktig, mycket kelig tjej som kan bli så till sig att hon utdelar kärleksbett ibland, men inget större problem. Har levt som innekatt varför hon söker ett hem som innekatt. Mer info kommer.

  Maja

 • Loke

  Loke kommer till oss som en omplaceringskatt. Han är född juni 2020 och har här visat sig vara världens gosekille som sköter allting här på önskvärt sätt. Han vill vara med och titta vad som händer, gärna gosa lite medans och är hur underbar som helst. Söker ett hem där han kanske får bo som ensamkatt och gärna ha någon hemma mycket. Vi söker ett hem utan små barn, då det inte fungerat tillfylles tidigare. Om hemmet är lantligt så kan utgång vara aktuellt. Är kastrerad, vaccinerad, idmärkt och avmaskad.

  Loke
 • Mammakatt Estrid

  Estrid är en blyg kisse som fångas in med sina två småtroll, som nu har flyttat. Estrid tycker om servicen inne och den goda maten. Hon är inte redo för hem än. Är kastrerad, vaccinerad , idmärkt och avmaskad.

  Mammakatt Estrid
 • Mammakatt Karamell med ungarna Polka och Prinsen

  Mammakatt Karamell är en social och trevlig. Hon har gått som hemlös på ett ställe i några år. I år fick hon en kull på fyra ungar där två fick hem via personen som matat gänget. Polka och Prinsen kom fram lite senare och är inte helt bekväma med oss tvåbenta än. Gänget är nu vaccinerade, idmärkta, kastrerade, avmaskade och behandlade mot öronskabb.

 • Mammakatt Shiva

  Shiva kom till oss då man bad om hjälp. Hon var då högdräktig. Föder ena dagen tre ungar och dryga dygnet senare fyra till.  Tyvärr klarar sig inte ena ungen, men hon har en kull på sex småtroll. Efter en vecka får hon bröstböld och behöver opereras, får antibiotika och kan tyvärr inte dia sina ungar längre då antibiotikan kan ge skador på ungarna. Vi får handmata gänget. Mammakatt är en tjej med egna åsikter. Hon är kelig, men samtidigt försiktig. Nu när ungarna är över 12 veckor får hon bo själv, vilket hon uppskattar. Shiva vill ha ett eget hem utan andra djur och utan små barn. Någon som är beredd att hälsa på henne flera gånger innan hon flyttar så hon lär känna dig.  Är kastrerad, idmärkt, avmaskad och vaccinerad.

  Mammakatt Shiva
 • Seija, Sara och Björne

  Nyfikna och busiga småtroll som är födda i början av juni. Kommer till oss från ett ställe där man hade för många katter och bad om hjälp. Söker ett hem där det finns en snäll kattkompis eller där två får flytta ihop. Är vaccinerade, id-märkta, avmaskade och kastrerade.

  Seija
  Sara
  Björne
 • Mammakatt Bolla med ungarna Gylla och Manne

  Mammakatt Bolla fångades in i tron att det var en hankatt, men så var inte fallet. Hon är en mycket försiktig lite kisse. Gylla och Manne är hennes ungar och även dem är försiktiga, men inga vildkattungar. Fungerar bra ihop med andra katter. Söker därför hem tillsammans eller där det redan finns en snäll kisse. Är födda i början på juli 2021. Är kastrerade, vaccinerade, idmärkta och avmaskade. 

  I dagsläget är lilla Gylla inte bokningsbar.

  Mammakatt Bolla
 • Mammakatt Snotra och Steinum

  Steinum är en intresserad flicka som gärna är med när det gäller mat. Hon är busig och behöver en kompis i sitt hem. Hon kommer att behöva viss pälsvård. Mammakatt Snotra är fortsatt lite tveksam till oss tvåbenta, men förstår att det är vi som serverar smarrigheter och kan då tillåta att bli klappad. Familjen hittades av en tillfällighet i somras, då mammakatt Snotra valt att lägga sin kull i ett uthus hos en dam på landet. Är nu kastrerade, vaccinerade, idmärkta och avmaskade.

  Mammakatt Snotra
  Steinum
 • Lillan

  Lillan är utefödd och hennes mammakatt blev ihjälbiten av en hund. Hos oss bor hon med mammakatt Snotra och hennes ungar. Lillan var minst i kullen, hade tre syskon som har flyttat, och i början vilade hon väldigt mycket. Efter avmaskning och bra mat är hon nu en busig liten kattunge som ökat fint i vikt. Vi söker ett hem till Lillan där det finns en snäll kattkompis eller hon får flytta med någon av sina kompisar här. Hon är vaccinerad, idmärkt och avmaskad samt kastrerad.

  Lillan